| Tytuł: | pneumokoki co robić ? |
| Autor: | Zośka 12.7.2010, 13:31 |
| witajcie mam problem bo bylam u mojego GP gdyz chcialam zaszczepic mojego syna przeciw pneumokokom dziecko nie ma jeszcze 3 lat a lekarz powiedzial ze to nie mozliwe bo oni tu dziela ta szczepionke w trzech dawkach pierwsza jak dziecko skonczy rok druga jak dwa latka a trzecia jak skonczy trzy czy ktos sie spotkal z taka sama < | |
| Autor: | elka 26.8.2010, 22:14 |
| to co ci powiedział to jakaś bzdura nie spotkałam się z takim dzieleniem dawek. | |
| Autor: | 21.10.2010, 00:56 |
| oczywiscie ze bzdura... | |

Ząbkowanie
Zazwyczaj jest tak, że dziecko w tym trudnym czasie staje się markotne, płaczliwe, dlatego z pewnością tego nie przeoczymy. Ząbkowanie ma swoje objawy.
Tętno
Każdorazowo, gdy serce bije, krew wypływająca gwałtownie z lewej strony pompy sprawia, że tętnice ulegają rozszerzeniu pod wpływem nacisku. Fale ciśnienia rozchodzą się po wszystkich tętnicach, a najlepiej wyczuwalne są na nadgarstku.
Serca
Czasami odczuwamy, niepokojące sygnały od naszego serca. Wyraża się to w dziwnych jego uderzeniach. Na przykład w sytuacji, gdy jesteśmy wściekli lub przestraszeni mamy wrażenie, że nasze serce tak łomocze jakby miało za chwilę wyskoczyć z klatki piersiowej.