| Tytuł: | szczepionka i choroby |
| Autor: | Gabi 4.9.2011, 08:48 |
| Ja szczepiłam syna 4 dawkami szczepionki na pneumokoki z czego ostatniej nie doszczepiłam, dlatego, że cały szereg infekcji jaki syn zaczął przechodzić skutecznie mi to uniemożliwił. Jak się dowiedziałam, podobno jak się szczepi dzieci to one zaczynają jeszcze bardziej chorować. Pewna lekarka powiedziała, że jeśli chcę mieć mniej problemów z chorobami syna to lepiej żebym nie szczepiła go już tą ostatnią szczepionką. Powiedzcie czy ktoś z was miał podobny problem? | |

Ząbkowanie
Zazwyczaj jest tak, że dziecko w tym trudnym czasie staje się markotne, płaczliwe, dlatego z pewnością tego nie przeoczymy. Ząbkowanie ma swoje objawy.
Tętno
Każdorazowo, gdy serce bije, krew wypływająca gwałtownie z lewej strony pompy sprawia, że tętnice ulegają rozszerzeniu pod wpływem nacisku. Fale ciśnienia rozchodzą się po wszystkich tętnicach, a najlepiej wyczuwalne są na nadgarstku.
Serca
Czasami odczuwamy, niepokojące sygnały od naszego serca. Wyraża się to w dziwnych jego uderzeniach. Na przykład w sytuacji, gdy jesteśmy wściekli lub przestraszeni mamy wrażenie, że nasze serce tak łomocze jakby miało za chwilę wyskoczyć z klatki piersiowej.